Weekend met chocola en bier :-)
Lieve allemaal,
Het afgelopen weekend waseen leuk weekend, zoals de titel al doet vermoeden.
De diarree is gelukkigweer over, alleen het avondeten heeft nog een grote invloed op mijn darmenstelsel... Dit weekendwas ikvooral bij mijn gezin in het dorp gebleven. Vrijdag was mijn zus haar 18e verjaardag. Eigenlijk doen ze er hier niets aan, maar toevallig had ik achterop een foto die ze mij had laten zien, geziendat ze de 13 februari jarig was. Dus vrijdag had ik lekkere koekjes en chips gekocht om haar verjaardag te vieren. Ze vonden dit allemaal erg leuk en lekker. Verder had ik mijn zus een pen gegeven en ga ik een schoolboek voor haar betalen. Ik dacht ik geef het mooi voor haar verjaardag, want dan gaat ze erhopelijk niet vanuit dat ik elke keer haar boeken ga betalen...
Zaterdagochtend ben ik eerst met Ezekiel naar een meeting met de microkredietvrouwen geweest. Alle vrouwen waren erg blij met hun lening. Ze waren instaat om elke maand een deel van de lening terug te betalen en hun gezin ervan te onderhouden. Alleen wilden ze allemaal graag een hogere lening. We gaan ze nu eerst een paar weken volgen, om inzicht tekrijgenin hunboekhouding etc., omdat deze nu vaak niet klopt. Aan de hand van deze gegevens gaan we trainingen voorbereiden, zodat de vrouwen uiteindelijk zonder onze hulp hun handelkunnen voortzetten.
Rond 12 uur was ik weer bij mijn familie. Hier heb ik lekker in de schaduw van een boom geluierd, ondertussen kwam Ezekiel nog langs met 2 chocoladerepen, want ja hier doen ze ook al aan Valentijn... Ondanks dat ze gesmolten waren, smaakte het heerlijk! Verder heb ik de nagels gelakt van mijn zusjes. Opeens zag ik een zus met nagellak op haar tanden. Ja, leuke nieuwe trend roze tanden, maar ik heb het haar er toch maar van af laten halen. Om 17.00 uur vroeg mijn vader of ik met hem meeging een biertje drinken. Uiteraard was ik daar wel voor de porren, want wat smaakt er nu lekkerder met dit warmeweer dan een lekker koud biertje (om jullie even een inschatting te geven, van de temperatuur hier: ik drink 3 a 4 liter op een dag en ga maar 3 keer naar de wc om te plassen, inclusief de standaard ochtend- en avondplas). Helaas was het biertje niet koud en smaakte het een beetje zurig, omdat het zelf gebrouwen was, maar het smaakte me met evengoed. (mam voor jou geruststelling: het alocoholpercentage was volgens mij nietheel hoog en we hebben het er bij eentje gelaten)
Na het avondeten, stond ik opeens in de kerk. Het gospelzingen tijdens mijn afscheidsfeestje op mijn werk kwam nu goed van pas. :-) Ook zondagmorgen stond ik weer met volle overgave in de baptisten kerk... Daarna vond ik het lastig om mijn plekje te vinden op de compound. Mijn zussen en broers die engels spreken waren weg en wist niet echt wat ik kon gaan doen. Uiteindelijk heb ik een boekje gelezen in de schaduw en met mijn kleinere zusjes en hun vriendjes gespeeld, waardoor de dag toch nog wel snel was verlopen.
Veel liefs, Kim
Kim,
Chocolade en bier, dat klinkt niet verkeerd uit het verre Afrika. Blij dat je het goed naar je zin lijkt te hebben.
Wij hebben dit weekend met je vader en moeder een etentje georganiseerd voor onze vrienden. Twintig man-vrouw genoot van de Mexicaanse baksels van de beide dames. Ook ik vond het erg lekker. Je vader en ik waren voor de catering en het sleepwerk. Ook de afwas natuurlijk en we werden heel goed geholpen door Erik en Frank.
Ik-wij blijven je avonturen volgen. Veel succes!
Groet van Theo.
Hoi Kim,
wat goed en leuk om je verhalen te horen, zo te horen kom je oren en ogen tekort. Leuk dat je al zoveel hebt meegemaakt en dat het weer wat beter met je gaat. Hier in De Goorn gaat ook alles goed en genieten de jongens op de groep van hun WII en DS (wat een luxe dan he). Geniet en doe je ervaring op!
Groetjes Sasja
ik wist het.....dat gospelzingen was een schot in de roos...nu kon je lekker meedoen! En wel een beetje toon houden he...
Fijn dat je zo geniet...en dat vocht...jeetje...dat gaat hard. Heb je nog last van de Lariam of vallen de nachtmerries mee?
Wij hebben lekker gewerkt met CC...dus een paar gezellige dagen achter de rug.
Veel plezier en tot mails
Hey Kimmie,
Klinkt allemaal erg leuk en lekker,hihi!
Heerlijk genieten daar....
Ik sms nog wel even!
Kusssssssssss
Hoi Kim, klinkt en leest weer erg leuk! Ben blij dat je je lichamelijk weer beter voelt. Wat een cultuur/weer verschil, bijzonder om er zo tussen te zitten. Geniet en pas goed op jezelf!
Liefs Heidi
Hey kim,
Wat een superverhalen! je houdt ons goed op de hoogte! errug leuk om te lezen allemaal.
Ben blij dat je je weer beter voelt. Je kunt het beter allemaal maar in het begin gehad hebben :-)
Succes en veel plezier nog.
Dikke kus Margret
Ha die Kim,
erg leuk om je verhalen te lezen, ga zo door!
Hoop dat je lijf snel went aan het andere voedsel en de diarree wegblijft.
Geniet van je nieuwe familie en het avontuur,
Liefs diana
chocola en bier dus dat gaat goed met Kim zie ik.Kirsten zei zal ze wel dronken geweest zijn.Maar ik lees dat je gelukkig verstandig geweest bent. Is de reis toch nog ergens goed voor.Heb je mijn brief al gehad.Nieuwe brief volgt
Liefs en kus van pap en mam
Hai Kim!
Heb je laatste twee verhalen achter elkaar gelezen, ik zie alles helemaal voor me! Ben benieuwd naar foto's, ook om te kijken of die indruk in mijn hoofd een beetje klopt!
Heel fijn dat het lichamelijk beter met je gaat. Zeker dat de diarree weg is, want daarmee verlies je natuurlijk nog meer vocht... Het valt me op dat je praat over familie, broers en zussen. Dat is zeker gebruikelijk daar?
Nou ik kijk weer uit naar je volgende verhaal!
Liefs van Emmie
Hey kim!!!
Wat een fans heb jij!!!
Het klinkt allemaal supper gaaf bij jou. zo met nieuwe ouders, broers en zussen.
Hier gaat alles prima. van t weekend is het carnaval. ik ga met yvon naar brabant. ff de boel op stelten zetten ;-)
geniet lekker!!!
x hiske
Hey Kim
leuk om al je verhalen te lezen! Mooie ervaring om mee te maken. ben alleen wel erg benieuwd naar foto's! Heel veel plezier nog daar verder en als je weer terug bent dan kom ik ffies langs bij je in amsterdam om foto's te kijken en bij te kletsen.
gr saar
1 biertje maar?!?!?!? dan was je zeker niet helemaal lekker denk want 1 biertje heb ik je nog nooit zien drinken!haha!
hoe heten je broers/zussen en vader en moeder eigenlijk!?
volgende week dan is t verhuizen geblazen voor ons! vandaag weer even grote aankopen gedaan! nog een wat kleine dingetjes en dan zijn pa en ma gezellig met z'n 2en!!
kus