kimroozendaal.reismee.nl

Paasweekend

Lieve allemaal,

Hebben jullie fijne paasdagen achter de rug? Allemaal misselijk van chocolade eitjes? Die heb ik wel gemist hoor! Ghana is één van de landen met de grootste cacao export, maar de chocola die hier te koop is, is niet echt lekker. Ondanks dat ik geen chocolade eitjes heb kunnen eten, heb ik een fantastisch paasweekend gehad. Vrijdag was ik vrij ivm Goede Vrijdag. Deze dag heb ik thuis rondgehangen, ben naar een bruiloft geweest en heb pito gedronken met mijn vader. Om 15.00 uur werd ik gebeld dat ik naar kantoor moest komen omdat er toeristen kwamen. Meet Africa biedt namelijk ook de gelegenheid om als toerist bij een Ghanese familie te overnachten. Je komt dan in een dorp zonder elektriciteit, slaapt in een hut en eet met de familie mee. Als je als toerist het traditionele Ghanese leven wilt ervaren, is dit natuurlijk een mooie kans.

Zondag 1e paasdag! Tamale beschikt over een echt zwembad, dus daar heb ik samen met de andere vrijwilligers een verkoelende paasduik genomen. Onderweg naar huis had ik gekookte eieren gekocht voor mijn familie. Thuis aangekomen had ik ze verstopt voor de kinderen. Ze vonden het geweldig! Was echt leuk om te zien. Ik heb ze 4 keer kunnen verstoppen, want daarna werd het al aardig donker, maar het liefst hadden ze de hele dag eieren gezocht.

Laughing
's Avonds werd het bewolkt en zagen we in de verte al lichtflitsen. Toen ik wilde gaan slapen heb ik toch mijn matras maar naar buiten gebracht, want het was binnen in mijn hut echt te heet. Een uur later begon het te waaien en lag ik zand te happen in mijn bed. Ik wilde mijn matras pakken om naar binnen te brengen,maar de wind onder mijn matras enwaaide weg. Mijn vader en ik moesten eerst bijkomen van de slappe lach, voordat we alles naar binnen konden sjouwen. We waren net op tijd, want ik lag 1 minuut in mijn bed toen het begon te regenen.

Gister bleef het de hele dag bewolkt en had ik het soms gewoon koud, terwijl het nog steeds 25 graden was. Dat wordt koulijden denk ik straks in NL...

Undecided
Gisterochtend heb ik eerst samen met Sanne en mijn vader pito gedronken. Sanne wilde het graag nog een keer proeven, maar ze vond het toch niet heel erg lekker. Ja, lekker is inderdaad anders, want zelf heb ik na één kalebas gevuld met pito ook echt wel genoeg, maar het sfeertje eromheen maakt het leuk om het te drinken. Daarna ben ik met Sanne mee geweest naar haar compound om pannenkoeken te bakken. Ik moest alleen wel weer om 16.00 uur thuis zijn, want ik ging met mijn vader naar een picknick. Heel Tamale en omliggende dorpen waren uitgelopen, wat een mensen waren daar aanwezig! Iedereen was aan het eten, drinken, dansen en vooral aan het genieten. Ik kreeg er een festivalgevoel van toen ik daar zo rondliep. We hebben 1 rondje over het terrein gelopen. Mijn vader vond het te druk om daar iets te drinken, want we konden nergens meer zitten, dus hebben we in een cafeetje op weg naar huis een biertje gedronken.

Toen ik vorige week donderdag hoorde dat ik vrijdag en maandag vrij was, dacht ik eerst: 'Hoe ga ik deze dagen invullen? Het wordt vast een lang weekend.' Maar mijn paasweekend is omgevlogen en heb echt genoten. Nu voorlopig mijn laatste weekje werken, want vanaf volgende week ga ik reizen. Daar heb ik al ontzettend veel zin in en kijk er echt naar uit!

Liefs, Kim

P.s. Als jullie niet kunnen wachten tot juni voor foto's, kijk dan op: http://www.sannevaassen.waarbenjij.nu. Sanne heeft namelijk meer geluk met het plaatsen van foto's op haar blog.

Wink

Emmie

Geweldige verhalen weer om te lezen!

Groetjesss

gaatha

Hoi kim,
Heel veel plezier met reizen .Ga je ook nog "even" langs in Tanzania ???(Joop ,Martien,Lukas enz. zijn daar van 28 april t/m 8 mei.) doei Gaatha
Ps .De paaseieren waren heerlijk .